Iloisia Kesän Saunan saunojia. Kuva: Veijo Kiuru

KESÄN SAUNALLA JÄLLEEN ENNÄTYSKESÄ

Kesän Sauna löi jälleen oman ennätyksensä. Oulujoessa Tuiran kohdalla kelluva yleinen sauna tarjosi kuudentena kesänään löylyt peräti 9005 kävijälle. Suosion salaisuuksia ovat saunalautan tunnelma, uintimahdollisuus sekä se, että Kesän Sauna on aivan erinomainen sauna.

Kesän Sauna on nostanut kävijämääräänsä jokaisena kesänä. Vuodesta 2014 alkaen saunojia on käynyt jo pienen kaupungin verran, 37 145.  Saunojia on vieraillut 55 eri maasta. Oulun Rantasaunaseuran puheenjohtaja Markku Seppänen on tyytyväinen.

“Kiitos kaikille saunojille! On aina ilo nähdä niin mukavaa porukkaa rennoissa tunnelmissa saunalla”, Seppänen kiittelee. ”On kiva kun  monet naamat on tulleet tutuiksi, ja aina on mukavaa nähdä uusia. Erityinen suurkiitos lähtee meidän talkoolaisille, jotka tekevät sen kaiken mahdolliseksi. Me kaikki yhdessä ollaan Kesän Sauna”.

Kesän Saunaa lämmittää ja ylläpitää tällä hetkellä noin seitsemänkymmentä talkoolaista, joista kymmenen ahkerinta on lämmittänyt saunaa puolet koko kesästä. Tämän kesän erikoisuus olivat runsaat aamusaunat, jotka ilahduttivat aamuvirkkuja kesän loppuun saakka. 

Aamusaunan lämmittäjä saa nähdä komean auringonnousun Kuva: Jussi Korkala
Aamusaunan lämmittäjä saa nähdä komean auringonnousun Kuva: Jussi Korkala

Saunojien toiveita on kuunneltu ja saunakokemusta pyritty kehittämään pitkin matkaa.

”Joka kesää varten on tehty pieniä parannuksia”, kertoo Markku Seppänen. Tälle kesää niitä tehtiin tavallistakin enemmän. ”Suurin muutos oli, kun ahtaat pukuhuonekopit laajennettiin kahdeksi kunnon pukuhuoneeksi. Nyt on miehille ja naisille omansa. Saunojilta on tullut paljon kiitosta siitä, että pukeutumistilat vetävät paremmin eikä tarvitse jonottaa.”

Toinen suuri muutos oli jonokamera ”Internet of Saunas”, josta voi nähdä, onko jono saunalle pitkä. Lisäksi saunojien käytössä on ollut kännyköiden latauspiste ja ilmainen wi-fi, joka on ollut tärkeä kansainvälisille saunojille.

Tunnelmaa ja turvallisuutta elokuun pimeneviin iltoihin lisäsi päivitetty valaistus. 

Valaistus tuo tunnelmaa ja turvallisuutta Kuva: Juha Kinnunen
Valaistus tuo tunnelmaa ja turvallisuutta Kuva: Juha Kinnunen

Nämä Kesän Saunan uudet ominaisuudet mahdollisti katolle asennettu Oulun Energian sponsoroima aurinkopaneli. Kiukaassa ei sähköjä edelleenkään ole, eikä tule.

Kesän Sauna on jo matkannut talvivarastoon. Ennen ensi kesän vesille laskua sauna huolletaan perusteellisesti. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, alkavat myös talkoot.

“Kaikki paikat tarkistellaan ja kunnostellaan. Lauteet uusitaan kokonaan, on ne sen verran kovalla käytöllä olleet”, toteaa Markku Seppänen. Äänessä on tyytyväisyyttä. 

Haluatko Kesän Saunan talkoolaiseksi? Talven mittaan suunnitellaan ja tehdään huoltotöitä. Touhua rittää. Ota yhteys: info[at}rantasaunaseura.fi ja tule mukaan!