Kesän Sauna avaa 1.6. saunakauden 2018

Viime vuonna Kesän Saunalla kylpi yli 6 500 saunavierasta. Kävijämäärä seurasi varsin tarkkaan edellisvuotista tasoa.  Kaikkiaan Kesän Saunan kelluvassa 20 hengen saunassa on neljän kesän aikana löylytetty talkoovoimin yli 19 500 saunavierasta 50 eri maasta. Saunavieraiden suuren määrän lisäksi vuosi oli hieno muussakin mielessä; Kesän Sauna sai ensimmäistä kertaa jaetun Oulun kaupunginhallituksen palkinnon valtuustokauden parhaana hyvinvointitekona!

Tänä vuonna yleisövuorot aloitetaan kesäkuun alussa. Toukokuussa kunnostellaan lauttaa,  viritellään,  saunotetaan yhteistyökumppaneiden väkeä ja talkoolaisia.

Sitä ennen lautta on kuitenkin saatava kasaan ja vesille.  Seuraavat lauttatalkoot ovat 6.5.  sunnuntaina Tukikohdalla (Sorvarintie 5, Välivainio) klo 12 alkaen. Olet tervetullut  talkoisiin jos haluat mukaan porukkaan! Lämpimät remonttikamppeet ylle, työkalut ja suojaimet löytyvät paikalta. Hommia löytyy kaikille, niin taitaville kuin meille tumpeloillekin. Maanantaina 7.5. vesillelaskutalkoot, eli pakataan klo 12 Tukikohdassa lautta lavetille ja heilautetaan vesile Tuiran rannassa. Tervetuloa myös uudet talkoolaiset!

Lautalla meno pysyy pitkälti entisenlaisena. Avoinna pyritään olemaan joka päivä kesäkuun alusta syyskuuhun, arkisin klo 17-21 ja LA-SU klo 14-21 (sisään viimeistään puoli tuntia ennen sulkemista) kunhan sää pysyy kohtuullisena ja talkoolämmittäjiä löytyy joka lämmitysvuorolle. Ja tänä kesänä lautalle saadaan viimeinkin säännöllinen aamuvuoro! Voit aloittaa viikot aamusaunalla joka maanantai klo 8-10. Aika ponnistus talkooväeltä, sillä saunan lämmitys on aloitettava aamuviideltä!

Hinta on entinen: 5 euroa käynti, tai 20 euroa /6 käyntiä (hinnat sis. ALV 24%).  Kannattaa suosia sarjalippua, sillä käyntihinnaksi tulee ainoastaan 3,33 euroa, ja rahastustuskin sujuu vikkelästi.  Kaikki vanhat sarjaliput käyvät tänkin kesänä, jos vain kortilla on käyntejä jäljellä.  Lautalla voit maksaa käteisellä tai kortilla. Entiseen tapaan pesuaineiden käyttö on kielletty, mutta lautalta löytyy  lämmin jokivesisuihku. Löylyjen pitäisi  maistua, sillä lautan kiuas oli tänäkin talvena IKIn kiuasseppien tuunattavana. 400 kilon IKI Kesän Sauna Specialin  tulipesä ja tuliputki on kokonaan uusittu.

Entiseen malliin lautalta löytyy aika ajoin myös ohjelmaa.  Vakiovieraista lauteilla nähdään ainakin  ATT Emsemble, joka esittää Lovecraft-näytelmätrilogiansa kolmannen osan, sekä a cappella -yhtye Pyrstötähdet. Ensimmäistä kertaa lautalla vieraileva etnomusiikkiyhtye Otra sen sijaan musisoi raikkaassa ulkoilmassa, soittimia kun löytyy sen verran arvokkaita ettei niitä saunaan oteta. Rytmiryhmä Uh ja Ah  tuskin malttaa pysyä lautalta poissa ja musisoi ihan missä haluaa.

Eli hauskaa vappua kaikille, kuukauden päästä Kesän Saunaan!